Laserbehandeling

Al bijna 10 jaar wordt in de hele wereld de laser gebruikt om spataderen te behandelen. De laserbehandeling voor spataderen bij Laser & Huidcomfort is mogelijk bij spataderen met een diameter van 0-4 mm. Deze spataderen hebben een paars-rode kleur. Spataderen die groter zijn dat 4 mm en niet paars-rood zijn, kunnen niet bij Laser en Huidcomfort worden behandeld. Uw arts kan u adviseren over andere behandelingsmethoden.

De laser bij de esthetische behandeling van de kleine, dunne spataderen, maakt gebruikt van een Nd:Yag laser met een golflengte van 1064 nm. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de bloedvaten en bloedcellen en wordt omgezet in warmte. De warmte die hierdoor vrijkomt vernietigt de vaatwand.

Wat kunt u verwachten?

Afhankelijk van de dikte en de dichtheid van de structuur van de spataderen, verdwijnen de spataderen na de behandeling in 80-100 % van de gevallen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de dikte en de dichtheid van de structuur van de spataderen, zijn er 1-4 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen moeten 3-6 weken zitten.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen?

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen na de behandeling. U kunt uw dagelijkse bezigheden gewoon voortzetten. In sommige gevallen kan er wat roodheid ontstaan, lichte zwellingen of een licht branderig gevoel. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar dagen.

imageintext6

Voor wie is de behandeling niet bedoeld?

  • zwangere vrouwen
  • hartpatiŰnten
  • mensen met diabetes,
  • kankerpatiŰnten
  • mensen met epilepsie
  • mensen die gebruik maken van bepaalde medicijnen zoals antibiotica
  • mensen met een huidziekte
  • kinderen jonger dan 12 jaar

Waar moet u op letten vˇˇr, tijdens en na de behandeling?

Bij Laser & Huidcomfort hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze behandelingen en werkwijzen. Daarom geven wij ook aanbevelingen mee op papier, zodat u deze thuis op uw gemak kunt nalezen. Op deze manier kunt u meewerken om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Raadpleeg altijd eerst uw arts of de laserbehandeling in uw geval geschikt is.