Laserbehandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om pigmentvlekken te verwijderen. Een van de meest effectieve en veilige manieren is de laserbehandeling. De laser die wij bij Laser & Huidcomfort gebruiken heeft een speciale ingebouwde golflengte. Met behulp van deze golflengte kan zeer specifiek het probleem van pigmentvlekken worden behandeld.

Het licht van de laser veroorzaakt een grote hoeveelheid energie in de pigmentlaag. Hierdoor valt het pigment in kleine stukjes uit elkaar. Het lichaam is in staat om deze kleine stukjes pigment geleidelijk af te voeren.

Wat kunt u verwachten?

De kans dat deze behandeling een succesvol resultaat oplevert is 80 %-90%. Dit hangt af van de structuur van de pigmentvlekken, de dichtheid van het pigment en de vorm. Het definitieve resultaat is zichtbaar na 3 weken.

Het lichaam maakt altijd pigment aan. Dat betekent dat er ook nieuwe pigmentvlekken kunnen ontstaan. Maar het gebied dat behandeld is met de laser, heeft de minste kans op het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken. Het is uiteraard wel belangrijk dat u de adviezen volgt na de behandeling, om een zo goed mogelijk resultaat te behouden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld heeft u 1 tot 4 behandelingen nodig. Dit hangt af van de structuur van de pigmentvlekken, de dichtheid van het pigment en de vorm. Tussen de behandelingen zit doorgaans een periode van 4-6 weken.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen?

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen na de behandeling. U kunt uw dagelijkse bezigheden gewoon voortzetten. In sommige gevallen kan er wat roodheid ontstaan, lichte zwellingen optreden of voelt u lichte branderigheid. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar dagen.

Voor wie is de behandeling niet bedoeld?

  • zwangere vrouwen
  • hartpatiŰnten
  • mensen met diabetes,
  • kankerpatiŰnten
  • mensen met epilepsie
  • mensen die gebruik maken van bepaalde medicijnen zoals antibiotica
  • mensen met een huidziekte
  • kinderen onder de 12 jaar

Waar moet u op letten vˇˇr, tijdens en na de behandeling?

Bij Laser & Huidcomfort hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze behandelingen en werkwijzen. Daarom geven wij ook aanbevelingen mee op papier, zodat u deze thuis op uw gemak kunt nalezen. Op deze manier kunt u meewerken om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Raadpleeg altijd eerst uw arts of de laserbehandeling in uw geval geschikt is