Laserbehandeling

dsc08372-2De laser straalt een sterk geconcentreerde lichtbundel in de huid. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het de lichtbundel om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. Tegelijkertijd wordt er tijdens de behandeling koude lucht van 0 graden toegediend op de huid, waardoor u de pijn niet voelt en er een minimaal risico is voor huidverbranding.

Wat kunt u verwachten?

Bij 87% van de behandelde mensen wordt met behulp van de laser een optimaal resultaat behaald. Met een optimaal resultaat bedoelen wij dat 80 % – 90 % van de overbeharing wordt definitief gereduceerd Bij slechts 13 % van de behandelde mensen wordt (wegens hormonale schommelingen of andere factoren) niet een optimaal resultaat behaald.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal sessies is afhankelijk van het te behandelen gebied en het haar- en huidtype. In het gezicht kunnen ongeveer 6-12 behandelingen nodig zijn. Voor de ontharing van het gezicht moet de behandeling ongeveer om de 6 weken herhaald worden. Voor de rest van het lichaam zijn gemiddeld 4-6 behandelingen nodig. Voor de ontharing van bijvoorbeeld de benen moet de behandeling ongeveer om de 8 weken herhaald worden. Het aantal behandelingen is dus niet afhankelijk van de omvang van het te behandelen oppervlak, maar van de actieve haarzakjes. Zo kunnen op het gezicht op één vierkante centimeter ruim 565 haarzakjes actief worden. In de oksel kunnen er ongeveer 60 haarzakjes actief worden.

Hoe lang duurt één behandeling?

De lengte van een sessie wordt mede bepaald door het te behandelen lichaamsgebied.Bij Laser & Huidcomfort gebruiken een laser die twee shots afgeeft in slechts 1,5 seconde. Dat betekent dat de behandeling zeer snel verloopt. Zo duurt de behandeling van oksels gemiddeld 5 minuten en de ontharing van benen gemiddeld 40 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

U kunt zich de ontharing met behulp van de laser voorstellen als een elastiek dat op uw huid wordt geschoten. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de gevoeligheid van uw huid, kunt u dit in mindere of sterkere mate voelen. De Alexandrite laser heeft een luchtkoelsysteem om tijdens de behandeling de huid te koelen en zo brandwonden te voorkomen.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen?

Na de ontharing met behulp van de laser kan er een licht brandend gevoel ontstaan en kan er wat roodheid optreden. Deze bijwerkingen zijn meestal na 1-2 uur verdwenen. Bij mensen met een gevoelige en donkere huid, kunnen zwellingen ontstaan. Deze symptomen verdwijnen zonder behandeling binnen enkele dagen.

Voor wie is de behandeling niet bedoeld?
  • zwangere vrouwen
  • hartpatiënten
  • mensen met diabetes,
  • kankerpatiënten
  • mensen met epilepsie
  • mensen die gebruik maken van bepaalde medicijnen zoals antibiotica
  • mensen met een huidziekte
  • kinderen onder de 12 jaar
Waar moet u op letten vóór, tijdens en na de behandeling?

Bij Laser & Huidcomfort hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze behandelingen en werkwijzen. Daarom geven wij ook uitgebreide aanbevelingen mee op papier (ANBOS), zodat u deze thuis op uw gemak kunt nalezen. Op deze manier kunt u meewerken om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Raadpleeg altijd eerst uw arts of de laserbehandeling in uw geval geschikt is.