Acne en Acne-Littekens

Acne komt zowel bij tieners als volwassenen voor. Acne is niet schadelijk voor de gezondheid, maar het wordt wel als erg vervelend ervaren. In enkele gevallen kan het zelfs psychische problemen veroorzaken.

Acne wordt veroorzaakt door een bacterie die zich in de poriŽn van de huid bevindt. Deze kan ontstekingen veroorzaken aan het haarfollikel-talgkliersysteem, dat wordt beÔnvloed door hormonale factoren. Door opgehoopte talg en irriterende vetzuren, zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand. Bij onderhuidse ontstekingen kunnen in dat geval littekens ontstaan. Het behandelen van acne met behulp van de laser is een zeer effectieve, veilige en hygiŽnische oplossing voor de behandeling van acne. De laser richt zich met korte pulsen op de rode bloedcellen. Hierdoor worden de bacteriŽn die de ontsteking veroorzaken gedood. De behandeling is pijnloos en duurt slechts 10 minuten. De laserbehandeling pakt de gevolgen van acne aan, maar niet de oorzaak. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling daarom elke drie maanden moet worden herhaald.

Met het†CYNOSURE†systeem van de Alexandrite Laser worden goede resultaten behaald bij de behandeling van acne-littekens.